Baja

Bővítette bajai szociális intézményét a református egyház

Bővítette bajai szociális intézményét a református egyház

Félmilliárd forintból bővítette bajai szociális intézményét a református egyház. A Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény új épületét a Magyarországi Református Egyház önerőből építette Baján.

AZ MRE tájékoztatása szerint a fogyatékkal élők nappali ellátása és az ország egyik legmodernebb konyhája költözhet januártól az új épületbe. A konyhán 600 adag étel készül naponta, ezeket betegek, hajléktalanok és fogyatékkal élők kapják. Az ünnepségen Bogárdi Szabó István püspök, az MRE zsinatának lelkészi elnöke azt mondta: Magyarországon csak "az Audinak, a Mercedesnek és a Cédrusnak van ilyen konyhája". A püspök arra a modern elszívórendszerre utalt, amely a konyhában keletkezett zsírgőzt képes teljesen lebontani, így a főzőhelyről csak tiszta levegő távozik.

 

Félmilliárd forintból bővítette bajai szociális intézményét a református egyház

Félmilliárd forintból bővítette bajai szociális intézményét a református egyház


Bogárdi Szabó István hangsúlyozta: "azok, akik innen kapják az ételüket, meg fogják érezni az eredendő jóságot". Óriási különbség van ugyanis az "odacsapva főzött étel, és az odaadással, szeretettel készített táplálék között" - tette hozzá. Bánné Kiss Erzsébet, a szociális intézmény vezetője felidézte: egy évtizede, amikor átvették a bajai önkormányzattól szinte a teljes szociális ellátórendszert, ez 110 dolgozót és 500 ellátottat jelentett. Ma 170 dolgozóval és 1200 ellátottal működik a Cédrus, 17 ellátási formában. Az intézmény a hajléktalanoktól a pszichiátriai betegeken át a fogyatékossággal élőkig segítséget ad minden elesettnek.